dijous, 20 de desembre del 2007

Dia 5

Campament Kibo Hut, 13/06/07

Gairebé hi som! Ja podem veure el con, esquitxat de neu i glaç. La caminada fins aquí ha estat prou dura, hem pujat de 3900 a 4700 metres en 3 hores. En Val s'ha trobat una mica dèbil per primer cop. Per la meva banda, un estrany dolor a les orelles m'ha provocat molèsties, sense arribar a ser res seriós.


Això ja comença a tenir pinta seriosa, oi?

Amb pas marcat, cada minut, el Mawenzi a la nostra esquerra una mica més aprop. La temperatura és bastant baixa, l'aire ventós i el sol treu el cap ocasionalment. Els dos pics del Mawenzi queden amagats entre famílies de núvols passatgers, a l'igual que el Kili. Tan sols quan hem arribat hem pogut aixecar el cap i contemplar al límit de la vista la meta. Toca un bon descans ara. Aquesta nit no dormirem, i per tant tot el que puguem acumular d'energia serà benvinguda. La propera vegada que mirem cap al Kili, ja serà de baixada. A les 5 de la tarda soparem, a les 6 cap al llit, i si els portadors no criden gaire ni tenen la ràdio a tot volum (cosa prou improbable) tindrem ocasió de dormir una mica. Ara és el moment d'arrepentir-me de no haver portat els taps per les orelles. En aquest campament s'uneixen les rutes de Marangu (la fàcil, que acumula més gent) i Rongai (la que hem seguit), i per tant hi ha molt més xivarri del que hem trobat i amb diferència.


El Mawenzi, el pic secundari del Kili, molt perillós, que al final del dia s'ha deixat retratar.

I definitivament el meu sac de dormir no està fet per les condicions actuals. La solució és posar-me tantes capes de roba com disposi. Llavors, serem llevats (si és que dormíem, que no crec), i a les 11 començarà el famós atac al cim. Seran unes 5 hores, molt de dolor, fred, negror i buidor, però hauríem de fer el cim a les 5 del matí, i contemplar el continent sencer des de les alçades.
Ara mateix, estem asseguts a la mateixa alçada del punt més alt d'Europa, de manera que això ja no va de broma. Provaré una capcinada, el mal de cap torna...



Últims assajos abans del gran moment